Reisinformatie

De reis naar Griekenland is op diverse manieren te maken. De meest gebruikte middelen van vervoer zijn het vliegtuig, de boot en de auto. Hier worden enige suggesties gedaan hoe de reis naar Pelops Villa Siga Siga te maken is.

Nadere gedetailleerdere reisinformatie kunt u op de hieronder gegeven websites vinden. Mocht u over de reis vragen hebben dan kunt u contact met ons opnemen via het contact formulier. Wij zullen u dan zo mogelijk verder helpen.
Bij een eventuele huur van Pelops Villa Siga Siga ontvangt u aanvullende informatie, wetenswaardigheden en reis tips die gebaseerd zijn op onze eigen ervaringen tot op heden.

Per vliegtuig
U reist in de regel het snelst per vliegtuig van Amsterdam naar Athene of Kalamata. Deze laatste bestemming is alleen beschikbaar van april tot en met oktober. In beide gevallen is het ongeveer 3 uur vliegen. Aangekomen op het vliegveld kunt u een auto huren om daarmee naar de villa te rijden. De afstand van Athene naar de villa bedraagt ongeveer 320 Km en kan voor een belangrijk deel afgelegd worden over de autoweg (deels tolweg). Vanaf Kalamata is de afstand ongeveer 60 Km. De reistijd naar de villa bedraagt indicatief vanaf Athene 4 uur en vanaf Kalamata 1 uur.

Per auto en boot
Geeft u de voorkeur aan vervoer per auto en per boot dan dient u rekening te houden met de nodige reistijd. Vanaf u woonplaats reist u via Zwitserland of Oostenrijk naar Italië waar u vervolgens vanaf verschillende plaatsen de veerboot kunt nemen naar Griekenland. Er zijn verschillende Griekse scheepvaartmaatschappijen die deze overvaart aanbieden. Het is mogelijk om vanaf Venetië, Ancona of Bari te vertrekken. Deze Italiaanse havenplaatsen liggen respectievelijk op ongeveer 1200, 1400 en 1800 km van Utrecht. De overvaart duurt afhankelijk van de plaats van inscheping en de bestemming ongeveer 24 uur, de overtocht van Ancona naar Patras met bijvoorbeeld Super Fast Ferry’s duurt circa 21 uur.

In Griekenland aangekomen kunt u van boord gaan in Igoumenitsa of Patras. Om de reistijd te bekorten geniet Patras de voorkeur. Vanaf Patras is de villa per auto in 3 a 4 uur te bereiken.

 

Auto huren
Er zijn op de vliegvelden van Athene en Kalamata verschillende organisaties waar u een auto kunt huren. Het is over het algemeen voordeliger om de auto vooraf via internet te boeken

Boeken auto en of boot
Voor informatie over het huren en of boeken van een auto of boot kunt u o.a terecht op één van onderstaande websites.

Als u de villa gaat huren en daarbij gebruik maakt van de reserverings mogelijkheid op onze web pagina's van de Micazu website dan kunt u indien u dat wenst daar ook direct uw auto (holiday.cars) en eventueel noodzakelijke hotel overnachting voor onderweg boeken (booking.com). Wel zo makkelijk.

 

 

www.europcar.com
www.holidaycars.com
www.sunnycars.nl
www.rentalcargroup.nl

www.minoanlines.com
www.superfast.com
www.anek.gr