Messinia

De hoofdstad van het departement Messinia is Kalamata, met circa 45.000 inwoners, waar zich ook het dichtstbijzijnde vliegveld bevindt. Een deel van het jaar is dit relatief kleine (militaire) vliegveld in beperkte mate opengesteld voor vakantie vliegverkeer.
De Messinia heeft een mild klimaat en kent vele zonuren.

Het landschap van de Peloponnesos wordt gekenmerkt door uitgestrekte zandstranden afgewisseld met een rotsachtige kust en een bergachtig achterland dat op veel plaatsen overdekt is met olijfbomen. April en mei zijn bijzondere maanden in dit gebied. De bomen en planten staan dan volop in bloei, de zee is vaak al warm genoeg om in te zwemmen en op de bergtoppen van de Mani aan de overkant van de golf van Messinia kunt u de sneeuw nog zien liggen. 
Het is niet voor niets dat dit prachtige departement door Natonional Geograpich in de top 20 geplaatst is van beste reisbestemmingen van 2011.
http://travel.nationalgeographic.com/travel/best-trips-2011-photos/#/4-messinia-region-greece-methoni-medieval-castle_30516_600x450.jpg
 

Kalamata, de enige middel grote stad in de naaste omgeving van de villa, heeft naast bezienswaardigenheden en winkels een grote levensmiddelen markt.


Verse vis op de markt. (groenten, fruit, honing, vlees, knoflook en noem verder maar op, het is hier te vinden. De beroemde Kalamata Olijfolie die in deze streek geproduceerd wordt moet natuurlijk niet vergeten worden.

In de zuidelijke/westelijke kust strook, dus in de directe omgeving van de villa, bevinden zich een vijftal plaatsen die hier vermeld moeten worden n.l. Koroni, Finikounda, Methoni, Gialova (Voidhokilia beach) en Pylos.

Koroni is een klein sfeervol havenplaatsje met een uitgebreide geschiedenis.

Hoewel Korini populair is heeft het massatoerisme zijn weg hier gelukkig niet gevonden. Genieten van het Griekse leven kan volop in dit plaatsje met zijn fijne zandstrand, gezellige centrum en boulevard en het fort dat zekerniet vergeten mag worden.

In Finikounda zijn er verschillende activiteiten mogelijk in op en het water.

Een bootje huren is zo gedaan. Culinair kunt u genieten in de vele restaurantjes die Finikounda rijk is. Ook zijn er meerdere winkeltjes voor de dagelijkse boodschappen.


Methoni is een middeleeuws stadje met een rijke geschiedenis en daarnaast een mooi zandstrand met een ondiepe zee, wat het tot een geschikte badplaats maakt voor gezinnen met kinderen. In Methoni zijn winkeltjes voor de dagelijkse boodschappen, eet, - en drink gelegenheden en een prachtig fort dat feitelijk voor een bezichtiging niet overgeslagen mag worden.
 

Pylos, de grootste van de vier, heeft een jachthaven, een heel gezellig centraal plein dat omgeven is door winkeltjes, restaurants etc..  U vindt hier alles wat u tijdens uw verblijf nodig heeft.


Even noordelijk van Pylos bij Gialova vindt u een groot gebied waar zoet en zoutwater bij elkaar komen in zogenaamde wett lands. Dit natuur gebied met zijn speciale florea en fauna dient in de winter onder andere als overwinteringsplaats voor flamingo’s en vele andere vogelsoorten.


Aangrenzend aan dit gebied ligt Voidhokilia beach  één van de tien mooiste stranden van Europa.

Voidhokilia beach ( Ω ) beach

 

 
De route kaart van Pylos via Petrochori naar Voidhokilia strand.

 

Wilt u meer weten over Griekenland en of over de Peleponessos. Bezoekt u dan eens onderstaande websites.

www.griekenland.nl
www.voorbeginners.info/griekenland
www.grieksegids.nl
www.landenweb.net/griekenland
www.peloponessos.pagina.nl